Impregneren

Gevel impregneren

Vertoont de buitengevel van uw woning tekenen van vocht en vervuiling? De gevel impregneren kan dan een van de oplossingen zijn. In dit artikel leest u wat impregneren precies is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is impregneren?

Impregneren is een techniek om materiaal waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend, brandvertragend en/of graffitiwerend te maken.

Bij impregneren wordt de gevel doordrongen met impregneermiddel. Doordat dat intrekt tot in het steen of het hout van de gevel, sluit het de poriën in de muur af. Daardoor kan er geen vocht meer het gevelmateriaal binnendringen.

Door middel van impregneren kun je dus problemen, die ontstaan door vocht en vervuiling, voorkomen. Mos, algen en vervuiling krijgen geen houvast meer op de gevel en schimmels krijgen geen kans om zich te ontwikkelen. Op die manier kun je de kwaliteit van de gevel dus veel langer waarborgen.

Gevel impregneren: de voor- en nadelen

Is uw buitengevel aangetast door doorslaand vocht of optrekkend vocht? Of nog erger: is vocht via uw buitengevel naar binnen gedrongen? Dan lijkt de gevel impregneren de ideale oplossing. Maar houd er rekening mee dat ook het vocht binnenshuis wordt ‘opgesloten’. Door impregneren verliezen de muren immers hun natuurlijk ventilerende werking. Kijk daarom goed wat de voordelen en de nadelen van impregneren zijn en maak een weloverwogen keuze. Een erkend en gespecialiseerd bedrijf kan u het juiste advies geven over impregneren.

Hydrofoberen

Waarom Hydrofoberen (impregneren)

  • Vergroot vele malen de isolatie waarde van uw gevel.
  • Minder opname van schadelijke stoffen.
  • Beperkt vorstschade.
  • Langer schonen gevels.
  • Aanzienlijk minder algen en mossen aangroei.
  • Uv bestendigheid.
  • Verminderd sterk de kans op vochtdoorslag.
  • Duurzaamheid van meer dan 10 jaar.

Door ons aangebrachte hydrofobeer geven wij 10 jaar schriftelijke garantie.

Stuur hier uw bericht en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden