Voegwerk

Voegen

Is het nodig om uw voegwerk te herstellen of heeft u plannen om uw huis te renoveren? Dan komt er voegwerk bij kijken. In sommige gevallen kunt u dit zelf doen, maar wilt u verzekerd zijn dat het voegwerk nog jaren mee kan? Schakel dan een voegbedrijf in. Lees snel verder en ontdek alles over een voegbedrijf.

Kosten voegen

Gloednieuwe meubels, de mooiste woonaccessoires en een verse lik verf op de muren: de binnenkant van het huis ziet er bij de meeste mensen tiptop uit. Wilt u de buitenkant van uw woning net zo laten stralen als de binnenkant? Door uw voegwerk te herstellen of uw gevel te renoveren, ziet uw huis er van buiten uit als een nieuwbouwhuis. Wat een voeger of voegbedrijf gaat kosten hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie, maar om u toch een beeld te geven staan de gemiddelde kosten in de onderstaande tabel.

Werkzaamheden Prijs (incl. btw en arbeidskosten) Bijzonderheden
Muur reinigen Vanaf € 5 Per m²
Impregneren Vanaf € 6,50 Per m²
Voegwerk Vanaf € 10 Per m²
Gevelrenovatie Vanaf € 35 Per uur
Gevelrestauratie Vanaf € 35 Per uur
Metselwerk Vanaf € 35 Per uur

Geniet jarenlang van uw voegwerk

Er zijn talloze dingen waar op gelet moet worden tijdens het voegen. Zo mag er geen water langs de muur lopen, het voegwerk moet afgeschermd worden tegen uitdroging maar ook tegen regen. Het is een specialistische klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. De gevolgen van een niet goed gevoegde muur gaan van waterschade tot scheurvorming. Neem daarom een voegbedrijf in de arm, deze zijn gespecialiseerd in het voegen en doen dit sneller dan uzelf. Zo hoeft u niet in uw vrije uurtjes te gaan klussen en geniet u snel van uw strak gevoegde muur.

Knipvoeg

Een knipvoeg is een voeg die vervaardigd wordt door middel van knipwerk, waarbij langs de zogeheten rei, een houten of metalen liniaal, de specie in de lintvoegen tweezijdig schuin afgeknipt wordt

Snijvoeg

De snijvoeg, ook wel een gesneden voeg genoemd, lijkt sterk op de knipvoeg. Het verschil is dat de knipvoeg enigszins uitsteekt ten opzichte van de steen en de snijvoeg is op gelijke hoogte. Deze manier van voegen oogt erg strak en straalt preciezie uit. Het verschil met de knipvoeg is dat de gesneden voeg niet uitsteekt. Bij de gesneden voeg worden er inhammen gesneden in de voeging, waardoor deze meer ingetogen oogt

Platvolvoeg

De platvolvoeg is de standaard voeg. Het specie waarmee de voeg wordt opgevuld wordt perfect uitgelijnd met de stenen in uw gevel. Hierdoor kan er geen water tussen de voegen komen en dit verkleint de kans op schade aan uw gevel. De platvolvoeg kunt u laten zetten voor ongeveer €10,- per m².

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg geeft een prachtige uitstraling aan uw gevel. Het ontwerp, een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden, zorgt ervoor dat met direct zonlicht er een schaduw effect op uw gevel te zien is. Het laten zetten van schaduwvoegen kost u ongeveer rond de €11,- per m².

Bol geklopte voeg

De bolgeklopte voeg is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk. De voeg steekt een beetje uit en is grof afgewerkt zodat er een bolle vorm ontstaat. De bolgeklopte voeg kunt u laten zetten voor ongeveer €10,- per m².

Verdiepte voeg

De naam zegt het eigenlijk al bij de verdiepte voeg. Deze voeg is een klein beetje verdiept. Dit geeft een schaduw effect en heeft als voordeel dat na een regenbui de gevel sneller opdroogt. Het verschil met de schaduwvoeg is dat de schaduwvoeg schuin is afgewerkt en de verdiepte voeg is in zijn geheel verdiept en loopt recht. Een verdiepte voeg kunt u laten zetten voor ongeveer €10,- per m².

Terug gehouden voeg

De teruggehouden voeg ligt een beetje tussen de platvolvoeg en de verdiepte voeg in. Hij is enigszins teruggehouden maar niet zo erg als de verdiepte voeg. De vorm van de steen komt zo meer naar voren. De teruggehouden voeg kunt u laten zetten voor ongeveer €10,- per m².

Wat kan Sneller Geveltechniek voegbedrijf voor u betekenen?

Tegenwoordig wordt er meer aandacht aan voegwerk besteed dan vroeger. U heeft er het langst profijt van als het bij de bouw van uw huis of pand al op een goede, deskundige manier gebeurt. Sneller Geveltechnieken vervangt oud voegwerk dat in het verleden niet goed is uitgevoerd. Maar ook bij de nieuwbouw van uw huis of pand zorgen wij ervoor dat het in één keer goed gebeurd. Wij zijn een zelfstandige, onafhankelijke onderneming die is gespecialiseerd in zowel nieuwbouw, als renovatievoegwerk. Wij kunnen voor u de volgende soorten voegwerken verzorgen:

  • Borstelvoeg
  • Platvolle voeg
  • Schaduw voeg
  • Verdiepte voeg
  • Knip, en snijvoeg

De hardheid van een voeg wordt bepaald door een goede voorbereiding en een goede nazorg. Dit wil zeggen dat men metselwerk goed dient uit te krabben en schoon moet maken. Daarnaast draait het in feite om een goede samenstelling en kwaliteit van de mortel en niet te vergeten het vakmanschap van vroeger! De nazorg bestaat hoofdzakelijk uit het vochtig houden van de nieuwe voeg, zodat deze niet te snel droog wordt.

Gevel uitgehakt gereinigd en gevoegd

Stuur hier uw bericht en ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden